Ceban trage semnalul de alarmă, cu privire la sezonul de încălzire: Unele localități din țară nu au bani deja

Primarul general Ion Ceban trage semnalul de alarmă. Edilul spune că multe localități din țară au rămas fără fonduri, pentru a acoperi cheltuielile pentru perioada rece a anului. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței CMC de astăzi, după ce primarul a cerut ca de luni să fie conectate grădinițele, școlile și spitalele la agentul termic.

„În ceea ce privește majorarea tarifelor la resursele energetice, Primăria Chișinău a transmis o altă solicitare guvernului cu solicitarea de a acorda 300 de milioane de lei pentru a susține activitatea instituțiilor sociale din Capitală, inclusiv prin prisma creșterii costurilor cu încălzire, apă caldă, electricitate, gaz și alte resurse. .

În acest sens, s-a dezvoltat o situație catastrofală nu doar la Chișinău, ci în toată țara. Am ridicat această problemă săptămâna trecută în CALM, am trimis apeluri, inclusiv la misiunile diplomatice. În țară sunt multe primării, care nu au fonduri pentru astfel de cheltuieli din august-septembrie. Problema trebuie rezolvată la nivel național, fondurile trebuie găsite și transferate autorităților locale, a spus Ceban.

Precizăm că cu o zi înainte, în cadrul unei emisiuni TV, ministrul Infrastructurii Andrei Spînu a spus că centrala termică la Chișinău nu va fi pornită până în noiembrie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.