Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Ceban: Chișinăul riscă să rămână azi fără apă la robinete - Știri din Moldova

Ceban: Chișinăul riscă să rămână azi fără apă la robinete

Edilul Capitalei, Ion Ceban, reamintește că întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău” nu mai poate face prețurilor mari pentru energia electrică și gaze și că instituția a fost avertizată că astăzi locuitorii Capitalei ar putea rămâne fără apă.

”Stimați locuitori, am fost avertizați că astăzi putem rămâne și fără apă. Am adus toate argumentele tuturor autorităților centrale și responsabile că Apă Canal nu mai poate face față prețurilor mari la energia electrică și gaze naturale. Nu arătați cu degetul la Primărie, după ce ați scumpit totul. Dacă până acum, lunar achita 10 milioane de lei pentru lumină, după noile prețuri, trebuie să achite 31 de milioane de lei. Sau cu peste 230 milioane de lei anual la o întreprindere pentru care și așa achităm datoriile mari formate de prin anii 2013-2015”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Edilul a precizat că în Chișinău, în prezent, este cel mai mic preț pentru apă și canalizare din țară și din capitalele europene.

”Este necesar să fie ajustat tariful, altfel nu se va descurca Apă Canal, iar o instituție strategică a statului este pusă în pericol. Pe timp de iarnă întreruperea pe o perioada fie și scurta a serviciului de apă și canalizare va fi o catastrofa pentru Chișinău. Nu exclud că se vrea o nouă schemă din partea statului ca și în cazul Termocom.

Primarul Capitalei a venit și cu un îndemn pentru aleșii din Consiliul municipal Chișinău să lase politica și să vină cu idei cum poate fi salvată întreprinderea în contextul în care toate serviciile s-au scumpit.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.