Ceban: A început procedura de achiziție publică a lucrărilor de reabilitare a 50 de stații de aşteptare a transportului public

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că a început procedura de achiziție publică a lucrărilor de reabilitare a 50 de stații de aşteptare a transportului public. Perioada de depunere a ofertelor va începe în data de 16 septembrie și se va încheia în 28 septembrie.

”Astfel, până la sfârșitul acest an urmează să fie instalate pavilioane, cu posibile adaptări dimensionale, în funcție de locația instalării, în locurile unde acestea sunt deteriorate complet sau chiar lipsesc. Totodată, vor fi amenajatele platformele prin pavaj sau asfalt, la nivelul trotuarului, cu asigurarea accesului în stație a persoanelor cu necesităţi speciale sau a părinţilor cu copii în cărucioare”, a declarat Ceban.

Pentru aceste lucrări, potrivit municipalității, au fost alocate 4,5 milioane de lei, iar toate detaliile sunt publice pe site-ul achizitii.md.

Amintim că, în ultimii ani, cu sprijinul partenerilor publici și privați au fost renovate peste 400 de stații de așteptare din capitală.

”Doar de la sfârșitul anului trecut și până în prezent, Direcția generală transport și căi de comunicație, a reușit reabilitarea a 100 de stații de așteptare, bugetul alocat pentru aceste lucrări fiind de 8 milioane de lei. Lucrări de renovare se fac acum și de către agentul economic, în a cărui gestiune se află 300 de stații din Capitală”, a mai adăugat primarul.

În total, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt 952 de stații de așteptare a transportului public: 619 se află în raza urbană, iar 333 stații – în suburbii.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.