Cea mai mare companie farmaceutică bulgară a cumpărat o rețea farmaceutică din Moldova

Sopharma, cea mai mare companie farmaceutică din Bulgaria, a primit acordul din partea Consiliului Concurenței de a cumpăra compania Rap Pharma International, deținătoarea lanțului farmaceutic „Farmacia Ta”, transmite stiridinmoldova.md.

Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică în luna februarie a anului curent, decizia fiind publicată pe site-ul instituției acum câteva zile. În urma evaluării operațiunii, Consiliul Concurenței a constatat că aceasta nu va crea impedimente semnificative în calea concurenței pe piața din Republica Moldova sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

La data de 16.02.2017 Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică, ce urmează a se realiza prin preluarea controlului asupra întreprinderii “Rap Pharma International” SRL de către societatea bulgară “Sopharma” AD.

Ca urmare a evaluării operațiunii de concentrare economică, Consiliul Concurenței a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din Republica Moldova sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

Sopharma este o societate comercială din Bulgaria. Principalul gen de activitate este fabricarea medicamentelor și a preparatelor chimice și farmaceutice și comercializarea acestora.

Rap Pharma International, cea care deține rețeaua de farmacii ”Farmacia Ta”, este o întreprindere din Republica Moldova, specializată pe comercializarea cu ridicata și cu amănuntul a medicamentelor, a produselor farmaceutice, a dispozitivelor medicale, a materialelor consumabile, precum și a produselor cosmetice. Compania fost fondată de Molfarm SRL și Alerguş Victor în anul 2004.

Tranzacția a fost notificată Sopharma, care a enunțat că scopul operațiunii este de a spori competitivitatea părților implicate în operațiunea de concentrare, dar și minimizarea costurilor pe termen lung. Sopharma menționează că întreprinderea va beneficia sde următoarele avantaje în urma operațiunii:

optimizarea mărimii cifrei de afaceri;

îmbunătățirea eficacității și a potențialului financiar al societăților;

reducerea generală a costurilor în lanț;

consolidarea rezultatelor financiare ale societăților;

îmbunătățirea condițiilor de atragere a investițiilor noi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.