CC a menționat, că decretul de numire a premierului Sandu și a Guvernului neconstituțional

Curtea Constituţională a menţionat că decretul de numire de către şeful statului, Igor Dodon, a premierului Maia Sandu şi a noului Guvern este neconstituţional, transmite stiridinmoldova.md cu referire la publika.md.

“Se declară neconstituţionalDecretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Se declară neconstituţional Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind numirea Guvernului Republicii Moldova”, se menţionează în hotărârea Curţii Constituţionale.

Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Menţionăm că magistraţii Înaltei Curţi au declarat că toate deciziile votate azi de deputaţi sunt neconstituţionale.

PUBLIKA.MD amintește că termenul de 90 de zile, în care Parlamentul nou-ales trebuia să formeze Guvernul, curge de la data validării alegerilor. Curtea Constituțională a validat alegerile în data de 9 martie 2019. Iar termenul de investire a guvernului a expirat ieri, 7 iunie, la miezul nopţii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.