Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Cât timp trebuie să dormim pentru a slăbi - Știri din Moldova

Cât timp trebuie să dormim pentru a slăbi

Dacă ți se pare dificil să pierzi în greutate ținând o dietă combinată cu sport, Dr. Rizwana Sultana, specialist în medicina somnului, spune că este posibil să scăpăm de kilogramele nedorite dacă dormim un anumit număr de ore, transmite stiridinmoldova.md.

În 2016, un studiu arată că somnul este vital în echilibrarea hormonilor, printre care grelina și leptina. Grelina este hormonul opus leptinei, deoarece declanșează senzația de foame, inhibând-o pe cea de satietate.

Când suntem obosiți, nivelurile grelinei cresc și cele ale leptinei scad, ceea ce duce la imposibilitatea de a spune dacă suntem sătui și astfel mâncăm mai mult.

În timpul somnului se produc mulți hormoni, inclusiv cel de creștere, ceea ce duce la dezvoltarea musculara. Aceasta ajută creșterea în copilărie și ajută la menținerea tesutului corporal sănătos și a masei musculare în timpul maturității, explică medicul.

Dar cât ar trebui să dormi pentru a te simți și arăta mai bine? Ei bine, conform dr. Sultana, în jur de șapte până la nouă ore pe noapte, dacă încerci să pierzi în greutate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.