Un laptop plin de viruși vândut la licitatie cu 1.3 milioane de dolari

Experții au estimat că virușii incluși pe laptop au provocat în total daune de 95 de miliarde de dolari. Dispozitivul inedit a fost vândut cu 1.345.000 milioane de dolari în cadrul unei licitații online, scrie Forbes, transmite stiridinmoldova.md.

Laptopul plin de viruși a fost ideea artistului Guo O Dong, ce a vrut să demonstreze efectul lumii digitale asupra realității.

„Avem fantezia asta ca lucrurile care se întâmplă în calculator nu ne afectează, dar e absurd,” a declarat Dong pentru The Verge. Artistul a vrut ca laptopul să fie o operă de artă, menită să fie expusă, nu folosită.

Dong a lucrat cu firma de securitate cibernetică Deep Instinct, ce l-a ajutat să instaleze virușii într-un mod controlat. Artistul a folosit un Netbook Samsung NC10-14GB de 10.2 inchi cu sistemul Windows XP pentru a instala ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, WannaCry, DarkTequila și BlackEnergy, unii dintre cei mai periculoși viruși creați până acum.

Virusul WannaCry a infectat 200.000 de calculatoare în 150 de țări și a cauzat pagube de 4 miliarde de dolari, pe când BlackEnergy a închis o rețea de energie electrică în Ucraina, scrie Engadget.

Laptopul scos la licitație, numit The Persistence of Chaos, a fost vândut cu o clauză importantă – proprietarul nu are voie să conecteze laptopul la alte sisteme, rețele și Internet sau să permită terților să acceseze programele de pe el.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.