Cât costă de fapt piesele pentru un iPhone XS

Chiar dacă un iPhone XS Max costă 1249 de dolari în magazinele din SUA, se pare că o mare parte din prețul ridicat se datorează numelui de brand și nu pieselor propriu-zise. Experții au deschis carcasa smartphone-ului și i-au analizat piesele. Concluzia: componentele nu valorează nici jumatate din prețul întreg, transmite stiridinmoldova.md.

Compania TechInsights, din Canada, și-a făcut un renume din dezasamblarea smartphone-urilor și estimarea costului total al pieselor. Noul lor proiect a îngrijorat fanii Apple. Se pare că pentru a produce un iPhone XS Max, cu o capacitate de stocare de 256 de GB, Apple cheltuiește doar 443 de dolari.

Costul real al iPhone X, ce are o capacitate de stocare de 64 GB, a fost 395.44 de dolari. Costurile de producție calculate de TechInsights includ valoarea pieselor și costul de asamblare, potrivit Reuters.

Apple a lansat recent 3 noi modele de iPhone. Xs, ce are un preț începând cu 999 de dolari, variantă mai accesibilă Xr, ce costă 749 de dolari, și XS Max, ce are un ecran de 6.5 inchi.

Display-ul XS Max e cea mai costisitoare piesă, cu un preț de 80.50 de dolari. Ecranul iPhone X a costat 77.27 dolari, deși are o lungime de 5.8 inchi. Diferența mică de preț e datorată faptului că Apple a eliminat câteva componente din ecranul XS Max, precum cele necesare sistemul 3D Touch, ce permite utilizatorului să interacționeze diferit cu aplicațiile în funcție de presiunea exercitată pe ecran.

„În total, au îndepărtat elemente în valoare de aproape 10 dolari, așa că estimarea de 80 de dolari ar fi devenit 90 de dolari,” a declarat Al Cowsky, ce supervizează toată analizele de cost de la TechInsights.

Apple a crescut cheltuielile pentru alte componente, precum procesorul, pentru că folosesc o tehnologie nouă dezvoltată de Intel Corp. Chiar și așa, prețul din magazin pentru iPhone e triplu față de valoarea adevărata a telefonului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.