Care vor fi restricțiile de Paștele Blajinilor la cimitirele din capitală

Paștele Blajinilor se va petrece sub restricții dure. Astfel, în baza deciziei la nivel național, Comisia Situații Excepționale la nivel de primărie a emis niște restricții pentru zilele în care se pomenesc morții.

Primarul general Ion Ceban spune că municipalitatea nu putea să facă alt ceva decât să ia act de hotărârea la nivel național. 

Astfel, s-a sistat circulația transportului public în municipiul Chișinău în zilele de 06-08 iunie 2020, 14 iunie 2020, 20-21 iunie 2020 și 28 iunie 2020.

De asemenea, cimitirele din municipiu vor fi deschise în zilele de 7 și 8 iunie pentru celebrarea sărbătorii Paștele Blajinilor, iar accesul persoanelor va fi permis cu portul obligatoriu de măști de protecție și cu respectarea măsurilor de protecție. 

Totodată, se interzice consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor. Se interzice desfășurarea comerțului ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor. Unitățile  de comerț existente vor activa strict conform prevederilor de prevenire a infecției COVID-19. 

Amintim că Comisia Situații Excepțională în Sănătate Publică, la nivel național a luat decizia de a sista transportul public în zilele de weekend pe toată durata lunii mai.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.