SONDAJ: Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegerile parlamentare anticipate, PSRM ar obține majoritatea mandatelor în Legislativ

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegerile parlamentare anticipate, PSRM ar obține majoritatea mandatelor în Legislativ. Sunt datele sondajului social-politic realizat de Fondul Opiniei Publice „FOP” la solicitarea canalului de televiziune TVC 21.

Potrivit studiului, în total în Parlament ar accede trei formațiuni politice: PSRM, PAS și PPDA. Pentru socialiști și-ar da votul 46,3% din numărul celor deciși, PAS ar obține 30,9 la sută, iar PPDA – 7,5%.

Formațiunea politică “Partidul Nostru” este la limită, cu 4,6%, pentru PP „ȘOR” ar vota puțin peste 3%, iar PDM ar obține doar 3%. PCRM ar acumula 1,7% din voturi, iar grupul Parlamentar PRO Moldova, dacă se va înregistra ca partid, 1,2 %. Totodată, pentru PL ar vota un procent, iar pentru PLDM – 0,5% din numărul celor deciși. 

Sondajul a fost realizat în perioada 23 – 31 mai 2020. La studiu au participat 1767 de persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult, interviurile s-au realizat la telefon.  Marja de eroare este de 2,3%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.