Candidatul Maiei Sandu la funcția de prim-ministru, a fost subalterna lui Igor Dodon în Guvernul Greceanîi

Natalia Gavriliță, candidatul desemnat de președintele Maia Sandu la funcția de prim-ministru, a fost anterior subalterna lui Igor Dodon. Mai exact, aceasta a activat în cadrul ministerului Economiei și Comerțului în perioada 2007-2009, când această instituție era condusă de Igor Dodon.

Conform CV-ului, Gavrliliță a fost angajată atunci în calitate de șef al Departamentului pentru Politici și Dezvoltare Macroeconomică și Programe, iar în perioada 2008-2009, a fost șeful Departamentului de politică și coordonare a ajutoarelor în Cabinetul Guvernului Greceanîi.

Candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru a fost anunțată astăzi de șeful statului. Gavriliță este și una din fruntașii Partidului Acțiune și Solidaritate, iar anul trecut a deținut funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul PSRM-ACUM.

Într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram, Igor Dodon a remarcat faptul că Maia Sandu, deși cu întârziere, dar s-a încadrat în termenul de până la 1 februarie pentru desemnarea candidaturii primului ministru, stabilit de PSRM. Socialiștii urmează să decidă la sfârșitul săptămânii dacă vor susține Guvernul Gavriliță, însă Igor Dodon a precizat că așteaptă să vadă componența acestuia și programul de guvernare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.