Bucurie mare în satul Sămănanca: Conducerea raionului Orhei cu suportul echipei lui Ilan Șor a construit un teren sportiv multifuncțional

Bucurie mare pentru copiii și adulții din satul Sămănanca, din raionul Orhei. Într-o perioadă scurtă, aici a fost realizat, la cel mai înalt nivel, un proiect social foarte important – un teren sportiv multifuncțional.

Aceasta a devenit posibil datorită conducerii grijulii a Consiliului Raional Orhei și suportului echipei lui Ilan Șor.

„Suntem foarte bucuroși că a fost realizat încă un proiect social foarte important pentru copiii și tinerii noștri. Pentru ca ei să aibă ocupații după lecții, să se dezvolte fizic, să crească sănătoși, să fie educați într-un spirit prietenesc. Echipa noastră mereu a acordat și va acorda o atenție specială proiectelor dedicate copiilor și tinerilor, ca ei să nu părăsească țara, dar să-și construiască viața de adult acasă”, a spus președintele de onoare al Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenco.

Acum, copiii nu vor juca fotbal pe câmpie, în afara satului, dar pe un teren sportiv sigur și bine amenajat pentru diverse jocuri de echipă. Potrivit primarului satului, Alexandru Zbîrnea, este o mare fericire când visurile se realizează, mai ales că în Sămănanca sunt mulți copii și tineri, care pentru dezvoltarea armonioasă au nevoie de un loc potrivit pentru practicarea sportului.

„La noi, în Sămănanca, nu au existat terenuri sportive în aer liber, cu atât mai mult, în spații închise. Școala era foarte mică. Datorită ajutorului lui Ilan Șor, noi am reușit să o extindem încă pentru patru clase, dar sală de sport nu exista. Și copiii noștri alergau, jucau fotbal în afara satului, pe câmpie. Oamenii veneau la mine – adulți și tineri, și mă rugau. M-am adresat Consiliului Raional și Partidului „ȘOR”, și am primit imediat ajutor. Este foarte important pentru sat acest teren sportiv multifuncțional”, a spus primarul.

Spațiul a fost amenajat în conformitate cu toate cerințele calității și securității, și nu se deosebește cu nimic de terenurile de sport profesioniste din Orhei și Chișinău.  Localnicii sunt foarte bucuroși că, acum, copiii lor vor juca fotbal, volei, baschet și alte jocuri de echipă într-un spațiu sigur și comod.

“Este atât de mișto, exact, ca în oraș – teren, poartă, plasă. Este foarte comod de jucat. Împreună cu alți copii vom veni aici în fiecare zi”, a spus un școlar din localitate.

„Pentru copiii noștri este foarte important să aibă unde să alerge, să joace fotbal, ca să nu umble pe străzi sau să stea pe TikTok, dar să-și petreacă timpul în aer liber, să comunice, să se dezvolte”, a opinat un tată.

“Mulțumim echipei lui Ilan Șor, administrației locale, Consiliului Raional Orhei, nici nu ne gândeam că se poate de făcut totul atât de repede și calitativ. Iată ce înseamnă când există voință și dorință sinceră de a face viața noastră mai bună”, a remarcat o localnică.

Terenul sportiv multifuncțional a fost construit în decurs de o lună. O parte dintre resurse financiare a fost alocată de Consiliul Raional Orhei. Restul reprezintă investiții atrase de omul de afaceri, primarul de onoare al Orheiului, Ilan Șor.

„Copiii sunt viitorul nostru. Aceste cuvinte nu sunt banale, pentru că reprezintă esența vieții. Și noi trebuie să facem, și facem tot posibilul, ca copiii noștri să crească și să se dezvolte în condiții confortabile și sigure. Avem încă multe proiecte, care vor face viața oamenilor mai bună, iar Moldova – o grădină minunată, de unde nu va fi necesar de plecat în căutarea unei vieți mai bune”, a menționat Ilan Șor.

Satul Sămănanca se află în raionul Orhei, alături de fascinații Codri moldovenești. În acest sat pitoresc, care datează din secolul 16, locuiesc 800 de oameni, dintre care aproximativ 200  – copii și tineri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.