Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Batrîncea se arată sigur că noua guvernare va ceda toate întreprinderile strategice din țară - Știri din Moldova

Batrîncea se arată sigur că noua guvernare va ceda toate întreprinderile strategice din țară

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că guvernarea de dreapta va ceda toate întreprinderile strategice din țară. Socialistul a menționat, la NTV Moldova, că sub pretextul instaurării unei piețe libere, PAS va proceda cu Calea Ferată a Moldovei ca și în cazul Aeroportului Internațional Chișinău sau Portului Internațional Giurgiulești. 

”Sunt sigur că nici Căile Ferate nu vor fi protejate, sunt sigur că nici Portul Giurgiulești. Ați constat careva reacții din partea doamnei președinte? Eu nu am văzut o reacție clară că iată noi vom face tot posibilul ca să întoarcem statului portul maritim construit de Voronin și Dodon, e tăcere. Ce fel de politică internă se duce atunci când nu avem nevoie de Stadionul Republican, nu avem nevoie de Nistru, de portul maritim, de CFM, de Tutun CTC? Ce fel de stat construiesc oponenții noștri și cum vor asigura oponenții noști o viață decentă oamenilor atunci când statul rămâne gol. Cum vom avea un buget decent? Cum vom dezvolta țara neavând obiective de infrastructură: Aeroportul, Portul, drumurile sau Nistrul?”, a spus socialistul.      

Batrîncea a declarat că PSRM vede un stat puternic cu întreprinderi puternice, de aceea socialiștii vor contesta dur orice încercare de a ceda străinilor obiectivele strategice ale statului.  

”Noi vom lupta dur pentru fiecare din aceste obiective strategice, pentru că fără ele Republica Moldova nu are niciun viitor”, a menționat Batrîncea.  

Potrivit raportului comisiei de anchetă, care a fost creată în Parlament la inițiativa fracțiunii PSRM, în ultimul deceniu CFM a fost delapidată în de peste 1,5 miliarde de lei. Întreprinderea se află  în prag de faliment, iar statul trebuie să ia măsuri urgente pentru a salva ”coloana vertebrală a economiei”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.