Batrîncea: Guvernarea de dreapta nu va fi în stare să-și onoreze angajamentele asumate în fața cetățenilor

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, este rezervat în reușita guvernării PAS. Socialistul a declarat, la Accent TV, că guvernarea de dreapta nu va fi în stare să-și onoreze angajamentele asumate în fața cetățenilor, deoarece la baza lor nu au stat calcule și studii, ci doar scopul de a ademeni voturi. 

”Cei de dreapta, care au obținut un scor mare în baza unor promisiuni exagerate pentru cetățeni, nu vor putea să demonstreze rezultate plauzibile, pentru că ei nu au habar despre sumele și banii necesari pentru onorarea acestor angajamente”, a spus Batrîncea. 

Socialistul a remarcat că nici finanțarea promisă de partenerii din Est nu va putea acoperi toate cheltuielile necesare pentru ca PAS să facă tot din ceea ce a promis. 

”Ajutorul pe care-l promite Occidentul va fi unul cosmetic, care va fi consumat în câteva săptămâni. Occidentul nu va achita salariile și pensiile în locul Guvernului, Occidentul nu va identifica așa cum am făcut noi anul trecut mai mult de un miliard de lei pentru agricultură, nu va construi drumurile”, a menționat Batrîncea. 

Printre promisiunile făcute de PAS în campania electorală sunt pensia minimă de 2000 de lei din 01 octombrie; salariu mediu pe economie de 15 000 de lei, scutirea de impozite pentru familiile cu copii, astfel ca părinții să economisească lunar 2 000 de lei pentru fiecare copil; prețuri mai mici pentru motorină, salarii mai mari pentru profesori;  compensarea integrală pentru vârstnicii nevoiași a prețului pentru medicamente, investiții anuale de două miliarde de lei pentru fiecare sat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.