Autoritățile nu vor reveni la restricțiile pentru agenții economici în cel de-al doilea val al pandemiei

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că autoritățile nu vor reveni la restricțiile pentru agenții economici în cel de-al doilea val al pandemiei. Șeful statului susține că acest lucru ar putea afecta mult mai grav economia țării. 

”A fost luată decizia că nu se reintroduc restricțiile dure pentru activitatea economică. Vom gestiona mai atent, poliția și militarii în stradă pentru a nu avea fluxurile mari, cu toate că e foarte dificil. Trebuie să ținem piept împreună acestui val”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Șeful statului a precizat că acum se înregistrează o stabilizare a veniturilor la buget. De asemenea, exporturile revin la nivelul perioadei de anul trecut.

”Practic, ne-am recuperat, am început să ieșim la nivelul anului trecut. Acum imaginați-vă că stopăm tot, intrăm în carantină, închidem agenții economici. Noi nu putem să impunem restricții totale economice înapoi”, a spus președintele.

Potrivit șefului statului, în ultimele zile, în întreaga lume se înregistrează o creștere a numărului de infectări cu COVID-19, inclusiv în Republica Moldova. Președintele dă asigurări că țara noastră este pregătită mult mai bine pentru a face față celui de-al doilea val.

”Sunt ferm convins că noi vom trece de valul doi al pandemiei, împreună cu doamna Dumbrăveanu, împreună cu Guvernul care face tot posibilul să se isprăvească și să gestioneze situația”, a declarat șeful statului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.