Aeroportul trebuie și va fi întors în gestiunea statului, spune Igor Dodon

Aeroportul trebuie întors în gestiunea statului și el va fi întors în gestiunea statului! Declarația a fost făcute de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”. Șeful statului susține că în prezent concesionarul, compania Avia-Invest, are restanțe de peste 66 de milioane de lei la capitolul investiții.

„Câteva zeci de milioane de euro ei nu au făcut investiții. Și până pe 30 iunie trebuie să spună de ce nu au făcut investiții de 66 mln de euro. Dacă nu și-au făcut angajamentul investițional, atunci aeroportul trebuie luat de la ei. Evident că nu le place și fac gălăgie. Dar aeroportul revine în gestiunea statului. Este vorba de timp. Este obiectivul numărul unu. N-o să mergem nici la un fel de cedări, înțelegeri. Variantele care mergeau anul trecut, cu guvernele precedente”, acum n-o să meargă, a spus președintele.

Urmare a unui control făcut de Agenția Proprietății Publice s-a stabilit că Avia Invest a investit în aeroport numai 94 din cele 160 de milioane de lei promiși până la sfârșitul anului 2019. Mai mult de jumătate din banii investiți provin nu din sursele firmei concesionare, ci din fonduri acumulate din taxă aeroportuară percepută de la pasageri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.