Atât Sandu cât și Năstase au beneficiat, de-a lungul anilor sprijinul unor personaje dirijate de serviciile secrete de la Moscova

Atât lidera PAS, Maia Sandu, cât și liderul PPDA, Andrei Năstase, au beneficiat, de-a lungul anilor, de sprijinul unor personaje dirijate de serviciile secrete de la Moscova, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Astfel, Maia Sandu, a beneficiat de consultanță politică, din partea unui expert plătit de raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon, conectat direct la FSB. Potrivit unei investigații recente a portalului Zeppelin, este vorba despre Noel Boxer, iar afacerea a fost intermediată de către lobbystul Dmitri ”David” Zaikin, născut în URSS și care, în 1990, a emigrat în Canada. Zaikin este în relații strânse cu grupuri de influență, conectate la serviciile speciale din Rusia.

„Astfel, Platon cu Zaikin convin ca activitatea de lobby să fie una tenebră, ilegală, nedeclarată în instituțiile de resort ale SUA și Marii Britanii și, respectiv, să fie ascunsă originea reală banilor, tranzacții financiare calificabile drept spălare de bani. Rolul politicianului Maia Sandu este conceput în planul de acțiuni și devizul de cheltuieli apobat de Platon și Zaikin în calitate de instrument de răzbunare împotriva guvernării de la Chișinău pentru dosarele penale în care era vizat Platon și, totodată, de exercitare a presiunii asupra coordonatorului guvernării, Plahotniuc”, se conține în investigația citată.

Un rol important în schema războiului informațional împotriva R. Moldova este rezervat și milionarului Victor Țopa, care a fugit la Frankfurt de justiția moldovenească, dar și finului său de cununie, liderul PPDA, Andrei Năstase, și resurselor media pe care cei doi le controlează – Jurnal Trust Media.

Portalul Zeppelin scrie, cu referire la Zaikin, că întâlnirea  dintre Platon, Țopa și Năstase a avut loc în Frankfurt, la 24 iulie 2016. Imediat după întâlnire Zaikin îi scrie lui Platon că întâlnirea a fost foarte bună și că „lui Victor îi străluceau ochii de bucurie, iar acum probabil a cumpărat cea mai scumpă sticlă de vin și o bea cu Andrei”.

Comunicarea dintre Zaikin și Platon s-a întrerupt la 25 iulie, când raiderul a fost reținut la Kiev, la cererea procurorilor din Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.