Atacul raider asupra Primăriei continuă. Încă patru milioane de lei “au plecat” din bugetul Chișinăului

Atacul Raider continuă asupra Primăriei Chișinău! Încă patru milioane de lei “au plecat” din bugetul Chișinăului. Spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că Guvernarea se face că plouă, ba chiar mai mult, pun umărul la aceste ilegalități.

„Aici sunt două răspunsuri emise de către Ministerul finanțelor la două somații ale executorului judecătoresc cu privire la încasarea celor 17 milioane pentru cei care stau în spatele la schemei „Prima casă”. În aceste răspunsuri Ministerul finanțelor menționează că somațiile executorului nu pot fi executate din motiv că nu a fost respectată procedura prevăzută de lege și anume creditorul nu a prezentat Primăriei titlu executoriu în original așa cum prevăd actele normative la care se face trimitere în scrisorile respective.

De atunci situația juridică a rămas neschimbată. Însă de această dată Ministerul finanțelor contrar poziției sale expuse anterior de mai multe ori a procedat la executarea forțată a mijloacelor bănești.

Același minister, același ministru (de la P.as), acțiuni diferite.
Se apropie campania electorală și dacă tot nu găsesc cu ce să mă ponegrească, ajută la „furat” din bugetul Chișinăului. „Oamenii buni”, fură de la locuitorii Chișinăului, si cred că toți sunt înguști la minte ca să nu înțelegem acest lucru?”, a conchis edilul.

Amintim că în anul 2010, de către Procuratura municipiului Chișinău a fost inițiată cauza penală pentru comiterea infracțiunilor de escrocherie și delapidare a averii străine de către factorii de decizie ai SA „Locuințe pentru toți”.

Prin hotărârea Curții de Apel Chișinău din 04 martie 2011, a fost intentat procesul de insolvabilitate în privința S.A. „Locuințe pentru Toți”, aceasta fiind în incapacitatea de plată. În anul 2013 dosarul penal intentat a fost transmis în instanță de judecată, iar conform scrisorii Procuraturii municipiului Chișinău din 28.07.2020, cauza penală se examinează în instanța de fond și soluție nu este luată pe caz.

Conform actului, factorii de decizie ai SC ”Locuințe pentru Toți” SA, sunt învinuiți de comiterea infracțiunilor de escrocherie și delapidarea averii străine, or, banii plătiți de către investitori persoanelor fizice nu au fost utilizați la ridicarea construcției, ci au fost furați de către conducerea companiei. În total, (factorii de decizie ai SC ”Locuințe pentru Toți” SA) potrivit învinuirilor, au cauzat părților vătămate (cetățenilor, investitorilor) o daună materială în proporții deosebit de mari, în sumă de 80 290 487 lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.