Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/stiridinmoldova.md/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Artistele colectivului InSpirART vor expune la galeria bucureșteană Galateca - Știri din Moldova

Artistele colectivului InSpirART vor expune la galeria bucureșteană Galateca

Cristina Balan, Daciana, Olesea Muntean și Yuliana Kilchevski, membre ale colectivului artistic InSpirART din Republica Moldova, vor expune la galeria bucureșteană Galateca în perioada 17 – 29 ianuarie.

Vernisajul expoziției „I Walk the Line. We Walk the Spiral” este programat pe 17 ianuarie, la ora 18:00, invitat fiind DJ Sasha Lopez.

Spirala, considerată în multe culturi un simbol sacru, fiind întâlnită în mai toate reprezentările cu referire la viață, dezvoltare și progres, constituie și punctul de legătură al artiștilor reuniți în colectivul InSpirArt.

Uneori cu semnificații simbolice puternice, alteori mai degrabă cu valențe estetice, în reprezentări abstracte, lucrările semnate de membrii colectivului creează un univers artistic în care spirala este omniprezentă, evocând ideea vieții și a evoluției în cele mai complexe sensuri: de la imaginea primordială – cea a divinității și a maternității, la universuri interioare și manifestări exterioare, dar și forme geometrice care se încarcă de semnificații printr-o repetiție evolutivă.

Pornind de la „I Walk the Line”, titlul unui cântec scris și interpretat de Johnny Cash, când energiile creatoare converg, linia poate trece printr-un proces transformator, evoluând sub forma complexă a unei spirale, cu toate semnificațiile acesteia.

„I Walk the Lime. We Walk the Spiral” își propune să marcheze Ziua Culturii Române, printr-o întâlnire artistică între București și Chișinău.

Scurte biografii

Cristina Balan este fostă ambasadoare a Republicii Moldova în SUA. Născută in 1977, a început să studieze arta plastică de la vârsta de 5 ani, lucrările ei fiind expuse, încă din perioada copilăriei, în cadrul unor expoziții din Republica Moldova și din străinătate. În 2019, după o pauză de aproximativ 20 de ani, a revenit full-time la artă, lucrările ei fiind rapid remarcate și apreciate și publicate, printre altele, în revistele de artă Diafano (Spania), Art Hope, Boomer, Russian Art&Culture (Marea Britanie). Picturile ei abstracte au fost prezentate în expoziții de grup si personale la Washington D.C., New York City, Kiev și Chișinău și se află în colecții private din întreaga lume. În 2020, a absolvit Academia de Business în Artă din Kiev.

Daciana, născută în 1981, de origine română, stabilită în Franța, a studiat arta plastică cu Dome, un apreciat pictor din nordul Franței. Zona de mitologie și spiritualitate constituie o permanentă sursă de inspirație pentru ea, chiar dacă tehnicile ei de lucru au variat și s-au dezvoltat de-a lungul timpului, de la o etapă artistică la alta. Lucrările ei se regăsesc în colecții private din SUA, Franța, Belgia, Olanda, Malaezia, România, Maria Britanie, precum și la Palatul Prezidențial Elysee (Paris) și sediul NASA (Houston). Printre cele mai importante premii și distincții obținute se numără: 2022 Biennale Internazionale La Palma d’Oro 2022, Monte-Carlo Bay; 2022 Certificate of honors in the artistic field, Strasbourg; 2021 Premiul Master Dante, Florența; 2021 Premiul Dante Aligheri, Casale Monferrato; 2021 Finalist Artavita, Art Expo New York.

Olesea Muntean este artist plastic cu origini germano-ucrainene. Născută în 1989, în Republica Moldova, a absolvit Facultatea de Design Vestimentar la Colegiul de Industrie Ușoară din Moldova și facultatea de Pictură la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. După o pauză mai lungă, a revenit pe scena artistică. Lucrările ei se regăsesc în colecții private din Republica Moldova, România și alte țări.

Yuliana Kilchevski, născută în 1984, este artist plastic din Republica Moldova, cu o diplomă de licență în Arte Aplicate. De-a lungul anilor, a participat la diverse expoziții în țara natală, Rusia, Ucraina și Bulgaria. Picturile ei pe pânză, lemn, sticlă și textile reflectă dragostea artistei pentru natură și spiritualitate.

Sursa: curatorial.ro

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.