Arbitri cumpăraţi şi jucători adverşi drogaţi în fotbalul francez

Un scandal uriaş stă să explodeze în fotbalul francez, după dezvăluirile făcute de Marc Fratani, un fost colaborator al lui Bernard Tapie, din perioada de glorie a lui Olympique Marseille, transmite stiridinmoldova.md cu referire la digisport.ro.

Într-un interviu pentru Le Monde, Fratani a acuzat grave fapte de corupţie comise de conducerea lui OM, la sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90. S-a mers până la drogarea jucătorilor adverşi, susţine fostul apropiat al lui Tapie.

„Aveam cunoştinţă de activităţile lui Jean-Pierre Bernes, directorul sportiv al clubului. Din sezonul 1988/89, el şi Tapie au început să comită mai multe fapte de corupţie, care au durat 4 ani. Nu era vorba despre a cumpăra fiecare meci, ţintele erau în special adversarii. Potrivit lui Jean-Pierre Bernes, OM i-a furat două titluri lui Monaco”, a declarat Fratani.

Marc Fratani a recunoscut că a fost la rândul său implicat în acţiunile conducerii lui Marseille: „Am participat o dată la cumpărarea unui arbitru. Era un meci împotriva lui Paris St. Germain. A doua zi după întâlnire, am pus banii într-un loc discret, asupra căruia se convenise”.

Cum erau drogaţi adversarii lui Marseille

Conducerea lui OM a mers chiar mai departe şi a drogat jucătorii adverşi.

„Erau destabilizaţi prin folosirea drogurilor psihotrope. Se foloseau ace foarte subţiri pentru a injecta substanţele în sticlele de plastic. Tot ce consumau adversarii era „tratat”, a explicat Marc Fratani.

Bernard Tapie a fost preşedintele lui Olympique Marseille între 1986 şi 1994, perioadă în care clubul a cucerit patru titluri consecutive în Ligue 1, între 1989 şi 1992, şi trofeul UEFA Champions League, în 1993.

OM a pierdut la masa verde titlul din 1993, din cauza trucării partidei cu Valenciennes, iar un an mai târziu a retrogradat din cauza neregulilor financiare, după ce a terminat pe locul 2 în Ligue 1.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.