Andrei Năstase a preferat să facă show în schimbul acțiunilor concrete care ar fi dus la extrădarea lui Vladimir Plahotniuc

Pe când era ministru de Interne, Andrei Năstase a preferat să facă show în schimbul acțiunilor concrete care ar fi dus la extrădarea lui Vladimir Plahotniuc din SUA. Anunțul a fost făcut de șeful statului Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Potrivit președintelui, Procuratura Generală a lansat mai multe acțiuni concrete de extrădare a lui Plahotniuc în țară. Dodon susține că lucrurile se mișcă, iar cei care au încălcat legea trebuie să răspundă.

”Comparativ cu acele acțiuni pe care le-a făcut anterior ministrul de Interne, prin luna octombrie, scrisori adresate încolo-încoace. Nouă nu ne trebuie show, noi avem obiectivul clar, ca cei care au fugit din țară să fie aduși și să răspundă în fața legii aici. Procurorul General muncește și cred că obiectivul va fi atins”, a spus Dodon.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc. Imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, acestea vor fi expediate autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii pentru a fi extrădat și tras la răspundere în Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.