Amenințările pe care le-ar fi primit Luncașu, a provocat sinucidere

Presiunile la care ar fi fost supus în ultima vreme l-ar fi determinat pe omul de afaceri Iurie Luncașu să-și ia viața, transmite stiridinmoldova.md.

Cel puțin, așa afirmă surse din Poliție care fac referire la declarațiile unor apropiați ai lui Iurie Lunkașu. Potrivit lor, Iurie Luncașu ar fi primit în ultimul timp mai multe amenințări.

„Ceea ce s-a întâmplat este consecința presiunilor asupra lui Luncașu la care acesta a fost supus în ultima vreme. Presiunile veneau din cercul actualei guvernări, mai exact de la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, iar lui Luncașu i se cerea insistent să declare că beneficiarul real al mai multor imobile, inclusiv al așa-numitei „case albe” de la Telecentru, este Vlad Plahotniuc, nu el. Apropiații lui Luncașu spun că bilețelul de adio al acestuia anume despre acest lucru vorbește”, ne-au declarat sursele.

Mai exact, amenințările pe care l-ar fi primit cel care și-a tras, sâmbătă-seara, un glonte în cap, se refereau la faptul că va face pușcărie și îi vor fi distruse afacerile.

Menționăm că Iurie Lincașu l-a pus pe șoferul său, care l-a transportat mai întâi în afara Chișinăului, să scrie pe un bilețel: „Căsuță albă am cumpărat-o în 2017, am fost investitor”.

Luncașu a fost un apropiat al lui Vlad Plahotniuc și s-ar fi sinucis sâmbătă-seara, pe traseul Ialoveni-Chișinău. „Poliția Buiucani informează că, pe 17.08.2019, orele 20:07, în Unitatea de Gardă a parvenit înștiințarea 112 precum că pe traseul R-6 se află o persoană împușcată în regiunea capului. Potrivit declarațiilor celui care a sunat la 112, Luncașu s-a împușcat din arma personală în regiunea capului și în urma leziunilor corporale primite a decedat la fața locului.

Fiind audiat cel care a sunat la poliție, cet. Babin Boris, a declarat că activează ca șofer la cet. Luncașu Iurie și la 17.08.2019, aproximativ orele 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută la aer curat. Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașcu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești).

La un moment dat, Luncașu Iurie i-a cerut șoferului să oprească automobilul în câmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: „Căsuță albă am cumpărat-o în 2017, am fost investitor”. Ulterior, a ieșit din automobil, comunicîndu-i șoferului că iese să răsufle aer curat, în urma căreia s-a împușcat în regiunea capului din pistolul cu glonț de model Astra, cal. 6,35, nr. 85034 și a decedat în urma traumelor primite. În Registrul de stat al armelor, cet. Luncașu Iurie figurează ca posesor a cel puțin 6 arme”, a scris noi.md, cu referire la informații de la Poliție.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.