Alexei Tulbure critică declarațiile lansate de Nemerenco: Atacă armenii, azerii, rușii și belorușii. Bine că nu a acoperit cu ură și găgăuzii, bulgarii, evreii

Consilierul președintelui Maia Sandu pe probleme de sănătate, Ala Nemerenco, este acuzată de răspândirea urii etnice și de încălcarea deontologiei comunicării publice. Fostul ambasador, Alexei Tulbure, critică declarațiile lansate de Nemerenco prin care aceasta califică mai multe etnii care locuiesc în Republica Moldova drept venetici.

Analistul politic atrage atenția consilierului Republicii Moldova că asemenea discursuri nu mai sunt ținute într-o lume modernă, iar rezultatul lor nu va duce decât la dezbinare în societate.

”Pe semne, d-na consilier nu are de lucru în administrația președintelui de se apucă de misiunea ingrată de a disemina ”hate speech”, utilizând cuvinte, precum ”băștinași”, care nu mai sunt acceptabile într-o discuție contemporană publică, … poate doar în texte antropologice. – Abordări europene? – Pe naiba!

Președintele unește, d-na Nemerenco dezbină. D-na consilier atacă armenii, azerii, rușii și belorușii. Bine că nu a acoperit cu ură și găgăuzii, bulgarii, evreii, ucrainenii și mulți alți ”ne-băștinași”. Din neatenție, probabil. Dați-i cu stigmatizarea. O să vedem câți o să învețe româna după astfel de ”dojeni””, a scris Tulbure pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat astăzi că va expedia un demers către toate ambasadele statelor vizate în care va denunța expunerile șovine ale consilierului președintelui Maia Sandu. Ministrul și-a exprimat speranța că Sandu va veni cu explicații, dacă este poziția oficială a Președinției sau este poziția oficială a consilierului prezidențial.

Ala Nemerenco a scris pe Facebook: “mă miră câtă lipsă de respect față de limba română, limba băștinașilor, manifestă unii din cei pe care țara mea î-a primit cu căldură și i-a strâns la piept ca pe niște copii ai săi – armeni, azeri, ruși, belaruși”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.