Activista Greta Thunberg a lansat o melodie pe teme de mediu

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a lansat joi, împreună cu o cunoscută trupă britanică, o melodie care face apel la ”nesupunere civică” drept răspuns la problema încălzirii globale, transmite stiridinmoldova.md cu referire la Reuters.

„Trebuie să recunoaştem că generaţiile mai în vârstă au dat greş… este timpul să ne revoltăm”, spune Thunberg acompaniată de muzică ambientală instrumentală într-o piesa muzicală înregistrată pentru cel mai recent album al trupei The 1975.

Thunberg, o adolescentă în vârstă de 16 ani, a devenit una dintre cel mai importante voci în dezbaterea privind clima, iar textul pe care l-a înregistrat pentru acest album transmite un mesaj direct.

„Cea mai bună soluţie e atât de simplă încât şi un copil mic o poate înţelege”, a spus tânăra. „Trebuie să oprim emisiile de gaze cu efect de seră”.

Cea mai recentă luare de poziţie a adolescentei vine pe fundalul unui val de caniculă care a cuprins Marea Britanie, unde s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi pentru o lună iulie. Potrivit estimărilor meteorologilor, există o probabilitate de 40% ca recordul absolut de 38,5 grade Celsius, stabilit în 2003, să fie doborât.

Climatologii avertizează că astfel de valuri de căldură au o frecvenţă mai mare ca efect al încălzirii globale provocate de emisiile de gaze cu efect de seră.

Industria muzicală britanică este responsabilă pentru producerea unei cantităţi de emisii de gaze cu efect de seră echivalente cu volumul produs de 180.000 de autovehicule, potrivit Journal of Cultural Economics. Trei sferturi din această cantitate este rezultată în urma concertelor.

Trupa The 1975 şi casa lor de discuri, Dirty Hit, s-au alăturat campaniei „Music Declares Emergency”, luându-şi angajamentul să desfăşoare o activitate mai sustenabilă din punct de vedere ecologic, iar recent au eliminat produsele din plastic, inclusiv carcasele de CD-uri.

Lansarea melodiei vine după discursul adolescentei suedeze din 23 iulie, în care îi îndemna pe politicienii francezi să „se solidarizeze în numele ştiinţei” din domeniul schimbărilor climatice, chiar dacă aceştia ignoră avertismentele ei sau ale altor copii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.