Statele Unite cer retragerea de pe piaţă a implanturilor mamare Biocell

Urmând exemplul altor ţări, Statele Unite au cerut miercuri gigantului farmaceutic Allergan să retragă de pe piaţă în mod voluntar implanturile mamare texturate de tip Biocell, asociate cu o formă rară de cancer al sistemului imunitar, transmite stiridinmolodva.md cu referire la AFP.

Spre deosebire de Franţa şi Canada, Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) nu a declarat o interdicţie în ceea ce priveşte aceste implanturi. Însă FDA a anunţat că Allergan, după solicitarea SUA, a declanşat o retragere de pe piaţă a acestor implanturi în întreaga lume. Ele nu mai pot fi vândute, iar medicii care le mai au pe stoc trebuie să le înapoieze.

La fel ca Franţa, Statele Unite nu recomandă femeilor cu astfel de implanturi să le scoată, riscul operaţiei fiind considerat mai mare decât riscul, relativ scăzut, de cancer.

Protezele mamare sunt clasificate în funcţie de aspectul peliculei care le înconjoară – netede, texturate (macrotexturate sau microtexturate în funcţie de gradul de rugozitate) sau acoperite cu poliuretan.

Autorităţile din domeniul sănătăţii din multe ţări au anunţat, începând cu 2011, că unele implanturi au fost asociate cu o creştere a apariţiei limfoamelor anaplazice cu celule mari, care se manifestă cel mai frecvent ca o revărsare de lichid în jurul protezei.

Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a fricţiunii peliculei implanturilor cu ţesuturile, care provoacă inflamaţie, însă mecanismul biologic nu a fost identificat.

Cele mai multe cazuri de cancer au fost identificate în rândul persoanelor purtătoare de implanturi produse de Allergan.

Conform cifrelor FDA, 84% din cele 573 de cazuri de astfel de cancere identificate la nivel mondial până pe 6 iulie sunt asociate implanturilor gigantului farmaceutic Allergan.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.