A fost aprobat crearea Unității de implementare a proiectelor în domeniul mediului

Proiectele în domeniul mediului vor fi coordonate de o singură unitate de implementare, în locul celor 7 existente în prezent. Fondatorul instituției publice – Unitatea deimplementare a proiectelor în domeniul mediului, va fi Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. O hotărâre în acest sens a fost aprobată ieri de Executiv.

Documentul stabilește efectivul limită de personal, lista persoanelor juridice reorganizate prin fuziune, precum și statutul instituției publice, care vizează misiunea, domeniile de competență, funcțiileşi drepturile noii entități.

Instituția va avea misiunea de a implementa proiectede asistență în mai multe domenii de activitate: prevenirea poluării mediului înconjurător, schimbările climatice, managementul resurselor de apă, conservarea biodiversității și managementul ariilor naturale protejate de stat, managementul deșeurilor și substanțelor chimice.

În cadrul Unității vor fi coordonate activitățile instituționale și ale consultanților angajați pentru a oferi asistență autorităților administrației publice. Totodată, instituția va gestiona proiectele de asistență externă și va asigura suportul necesar pentru implementarea proiectelor de mediu, monitorizând executarea în termen a lucrărilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.