CNAM, a oferit certificatul de asigurare medical pe viaţă donatorului care i-a salvat viaţa Sabrinei

Directorul general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Tamara Andruşca, i-a înmânat joi, 21 februarie, adeverinţa de asigurat pe termen nelimitat bărbatului care i-a donat o parte din ficatul său Sabrinei, beneficiara primului transplant hepatic efectuat unui copil, transmite stiridinmoldova.md.

„Gestul dumneavoastră de a face această donare este impresionant. Nu mulţi sunt cei care pot să se jertfească pentru a salva viaţa altei persoane. În semn de recunoştinţă pentru acest gest, vi se oferă Insigna de Aur a CNAM şi adeverinţa de asigurat medical”, a menţionat Tamara Andruşca.

Documentul confirmă faptul că donatorul face parte din categoriile asigurate de Guvern şi că va deţine pe tot parcursul vieţii acest statut.

Adeverinţa de asigurat conferă dreptul de a beneficia de asistenţa medicală necesară în volum deplin, conform Programului unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală, şi este valabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre gama de servicii oferite la cele şase niveluri de asistenţă medicală (urgentă prespitalicească, primară, specializată de ambulator, spitalicească, servicii de înaltă performanţă, îngrijiri medicale comunitare şi la domiciliu), inclusiv medicamente compensate şi gratuite.

CNAM multumește echipei de medici de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga” și colegilor lor din România, în special basarabeanului Vlad Brașoveanu, pentru efectuarea în premieră a operaţiei de transplant hepatic la copii în Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.