577.000 de doze de vaccin antirujeolic vor fi donate Mongoliei de către UNICEF

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a donat Mongoliei 577.000 de doze de vaccin antirujeolic, seringi şi truse de prim ajutor, în valoare de 500.000 de dolari americani, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară, transmite stiridinmoldova.md.

Dozele vor ajunge în perioada 15 mai – 25 mai la copii cu vârste între 5 şi 18 ani din Bayan-Ulgii, Zavkhan, Khovd, Uvs şi Govi-Altai din vestul ţării şi în provincia Bayankhongor din sud-vest, a indicat ministrul mongol al Sănătăţii, Davaajantsan Sarangerel, într-un comunicat. Ministrul a adăugat că dozele vor ajunge şi la copii cu vârste între 10 şi 18 ani din alte provincii, dar şi din capitala Ulaanbaatar.

Boala a fost declarată eradicată din Mongolia de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în 2016. Ţara asiatică a raportat însă în luna martie primul caz de rujeolă înregistrat de la acea dată.

Rujeola este o boală infecţioasă foarte contagioasă transmisă prin secreţii nazofaringiene sau prin contact direct. Afecţiunea poate fi prevenită prin imunizare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.