10 femei care au schimbat lumea modei prin prin stilul și perspectiva lor

Probabil te gândești că moda a fost influențată de consacrații designeri internaționali, însă există câteva persoane ce au reușit să schimbe, prin stilul și perspectiva lor, direcția în care această industrie se îndrepta, transmite stiridinmoldova.md.

Printre cei care au schimbat complet direcția industriei fashion se numără designeri, muze, dar și persoane ale căror stil excentric a fost atât de revoluționar pentru unii oameni încât a devenit o adevărată referință stilistică. Iată 10 femei care, prin perspectiva lor, au reușit să influențeze moda ultimelor două secole:

Elsa Schiaparelli

Elsa a fost o creatoare de modă, de origine italiană, considerată una dintre cele mai bune din industrie, între cele Două Războaie Mondiale. A lucrat în aceeași vreme cu Coco Chanel, considerând-o pe aceasta ca fiind cea mai mare rivală a sa. Contrar viziunii lui Coco, ale cărei creații erau mai mult clasice, Elsa a preferat piesele excentrice, memorabile celor care le privesc.

Carmen Miranda

Carmen a fost o cântăreață, dansatoare și actriță de origine braziliană, reușind să schimbe lumea modei prin ținutele sale pline de culoare, recognoscibile prin materialele vii și imprimeurile cu fructe. A iubit cultura carnavalului și celebra viața în fiecare zi, aspecte care reieșeau, de altfel, din stilul său.

Marchesa Luisa Casati

Marchesa este cunoscută ca fiind o muză care a șocat și inspirat multe persoane în anii 1920 prin stilul ei întunecat și neobișnuit. Unii o numeau lunatică, însă a fost o femeie care nu s-a temut să iasă din zona de confort și să-și exprime personalitatea în forma ei pură. Influența sa este încă vizibilă în lumea modernă a modei.

Nancy Cunard

Când oamenii vorbesc despre Nancy Cunard folosesc de obicei cuvinte precum moștenitoare, activistă, provocatoare, regină a erei jazz-ului. Nancy a fost, de asemenea, scriitoare și un veritabil fashion icon. Această femeie a avut un stil aparte, iar modul în care își purta brățările a creat, încă de la acea vreme, un nou trend.

Anna Piaggi

Anna Maria Piaggi a fost editor de modă, însă nu a iubit doar să observe moda și să scrie despre ea, ci și-a creat propriul stil, combinând elemente vintage și moderne în ținute unice, excentrice și colorate. Iar acest lucru nu se observa doar prin haine, ci și prin machiaj. Potrivit expoziției din 2006 de la Victoria and Albert Museum din Londra, Anna a avut 2.865 de rochii și 265 de perechi de pantofi.

Iris Apfel

Iris Apfel este o femeie de afaceri în vârstă de 97 de ani, un talentat designer de interior și o legendă când vine vorba de modă și stil personal. Pasiunea ei pentru accesorii și articole vestimentare pline de culoare nu are echivalent. Iris a intrat în istorie drept cea mai în vârstă persoană care a semnat un contract de modelling.

Daphne Guinness

Dacă numele de familie îți sună cunoscut, este pentru că Daphne se numără printre descendenții lui Arthur Guiness, creatorul berei Irish Guiness. În lumea modei este cunoscută pentru stilul neobișnuit, dragostea pentru platforme foarte înalte și coafura unică, ce o face cu adevărat memorabilă.

Lady Gaga

Deși nu o mai vedem la fel de extravagantă ca la începutul carierei sale, ne-o amintim pe Lady Gaga în anii în care obișnuia să apară pe covorul roșu purtând rochii realizate din carne crudă sau baloane. A influențat, cu siguranța, moda prin stilul excentric și ținutele neobișnuite.

Michèle Lamy

Michèle este cunoscută ca fiind muza, soția și consilierul creativ al designer-ului Rick Owens. Stilul său poate părea șocant pentru unele persoane, însă nu putem nega faptul că apariția ei este mereu spectaculoasă și reprezintă o adevărată inspirație pentru industria fashion.

Tilda Swinton

Tilda Swinton este regina stilului androgin. Este greu de înțeles cum poate arăta impecabil atât într-un costum masculin, cât și într-o rochie feminină. Întregul său aspect creează o imagine aproape ireală, actrița uimind de fiecare dată publicul prin aparițiile sale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.