O fabrică din Strășeni produce pahare de carton, pe care le exportă în România și Rusia

O fabrică din Strășeni produce pahare de carton, pe care le exportă în România și Rusia. Compania dată a fost vizitată, astăzi, de către președintele Igor Dodon. Această întreprindere a fost lansată în luna februarie și are peste 20 de angajați.

La Strășeni, șeful statului a vizitat și filiala Zonei Economice Libere „Bălți”. Inițial, a mers la Colegiul de Inginerie din localitate, instituție care și-a început activitatea anul trecut. Procesul de învățământ se desfășoară conform unei formule germane: 50% lecții teoretice, 50% lecții practice. În prezent, în anul doi de studii la colegiu învață 34 de persoane, iar pentru anul întâi au depus actele 15 elevi. În total, această instituție de învățământ este prevăzută pentru 350 de locuri, inclusiv 80 bugetare.

Președintele țării a apreciat înalt dotarea tehnică excelentă a colegiului. În unul dintre blocuri sunt amenajate săli de studiu și camere în care au fost create condiții de trai foarte bune pentru studenții din afara orașului.

Igor Dodon a mers în vizită și la o întreprinderea locală care activează deja de doi ani și care se ocupă de producerea utilajului electric, a cablurilor și instalațiilor electrice pentru automobile. Întreprinderea execută comenzi ale gigantului auto „Renault – Nissan – Mitsubishi”, iar producția este exportată în Franța. În prezent, aici activează 50 de persoane, dar planurile de creștere a volumului de producție necesită extinderea statelor de personal până la 300 de persoane.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.