Ministrul Agriculturii caută soluții de sprijin pentru agricultorii creditați și afectați de seceta hidrologică

Agricultorii care au avut de suferit în urma calamităților naturale din acest an vor primi în perioada imediat următoare subvenții de la stat. La inițiativa deputaților PSRM, banii for fi utilizați din cele 100 de milioane de lei alocate suplimentar în Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural, în urma asumării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, la inițiativa deputaților PSRM.

Aflat într-o vizită la Ștefan Vodă,  ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a declarat că banii vor fi alocați prioritar pentru agricultorii din cele mai afectate localități din țară.

Ministru i-a mai anunțat pe fermieri că a discutat cu reprezentanții băncilor comerciale despre modalitățile de sprijin pentru agricultorii creditați și afectați de seceta hidrologică din anul curent.

”Le-am solicitat să genereze soluții optime, privind reeșalonarea creditelor fără aplicarea penalităților de întârziere și a comisioanelor pentru prelungirea creditelor”, a spus Perju.

Amintim, deputatul PSRM, Radu Mudreac, a venit cu o inițiativă legislativă prin care a propus ca mijloacele din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural să poată fi utilizate în mărimea și modul stabilit de Guvern pentru compensarea pierderilor suportate de producătorii agricoli urmare a calamităților naturale din acest an.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.