PSRM trimite la plimbarea PAS-PPDA și propune să-i mai invite la discuții când decid ferm să facă alianță cu socialiști și renunță la unionisme

PSRM constată cu regret că PAS și DA încă nu sunt disponibile să poarte negocieri serioase privind formarea unei coaliții de guvernare și învestirea unui Guvern funcțional. Constatarea se conține într-o declarație a Partidului Socialiștilor, publicată pe Facebook de către deputatul Ivan Ceban, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Declarația PSRM vine după ce, astăzi, blocul „ACUM” a invitat repetat deputații socialiști „pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale Legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”. Reprezentanții PAS și PPDA au mai spus că sunt deschiși și pentru instalarea unui „guvern funcțional”, termen folosit de PSRM.

„Chemarea de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor noastre de a forma o coaliție funcțională”, se spune în declarația publicată de Ivan Ceban.

Socialitii mai spun că sunt gata să discute cu cei din blocul politic ACUM, doar în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM.

Totuși, Ceban spune că formațiunea pe care o reprezintă este îngrijorată „de unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimele zile, la care activ participă conducerea Blocului „ACUM” și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”.

Amintim că Maia Sandu și Andrei Năstase au participat la o acțiune electorală a PNL, partenerul politic al PAS și PPDA din România, pentru Parlamentul European. La acest eveniment, candidatul PNL, Bogdan Rareș, a declarat că Moldova este parte a României Marie, iar Bucureștiul trebuie să-și asume rolul de frate mai mare în raport cu țara noastră, chiar dacă acest lucru nu le place băștinașilor.

Până acum, PSRM, pe de o parte, PAS și PPDA, pe de altă parte, și-au trimis mai multe invitații la dialog, dar au reușit să se întâlnească o singură dată. Acea întâlnire s-a transformat într-o ceartă ca la poarta pieții, când socialiștii și acumiștii se acuzau de toate relele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.