Olesea Stamate a spus ca va anula concursul pentru funcția de procuror general

Ministrul Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, transmite stiridinmoldova.md.

În opinia ministrului Justiției, la baza anulării au stat două motive. Și anume lipsa unor informații privind integritate candidaților precum și felul în care au acordat punctaje unii membri ai comisiei.

Stamate a semnalat o „trucare” a rezultatelor comisiei pentru evaluarea candidaților, acuzând „lipsa de obiectivitate” a unui membru al comisiei, care a oferit un punctaj „disproporționat”.

„Nu pot să promovez lista la CSP. Procurorul general este una din figurile cheie în procesul de reformare a justiției. În acest sens voi emite un ordin de anulare a rezultatelor concursului”, a declarat Stamate.

Ea a prezentat punctajele acordate, menționând că dacă sunt excluse evaluările făcute de membrul care a punctat disproporționat, atunci Veaceslav Soltan nu s-ar mai clasa printre candidații care ajung la CSP, locul său fiind luat de Ștefan Gligor.

Amintim că, potrivit rezultatelor prezentate săptămâna trecută, la CSP au fost promovați Vladislav Gribincea, Alexandr Stoianoglo, Oleg Crîșmaru și Veaceslav Soltan.

Membrii Comisiei pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General sunt: Olesea Stamate, ministrul justiției; Raisa Botezatu, fost judecător; James Hamilton, expert internațional în domeniul procuraturii; Sergiu Băieșu, doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova; Igor Boțan, director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă”, reprezentant al societății civile; Petru Bobu, fost procuror, avocat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.