NTV: Îndemnăm organizațiile de media să ia atitudine şi să condamne acţiunile de hărţuire a jurnalistei Elena Lewicka-Pahomova

NTV Moldova îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu acțiunile de urmărire a jurnalistei Elena Lewicka-Pahomova, se arată într-o declarație a instituției.

Motiv pentru asta a servit o postarea închisă de pe pagina personală pe o rețea de socializare. Autorii emisiunii difuzate de postul TV 8, Nata Albot şi Andrei Bolocan, au făcut publică această postare și date personale ale jurnalistei. Mai mult, i-au îndemnat pe telespectatori să o găsească. Acest îndemn a provocat hărţuirea și urmărirea jurnalistei, care a devenit victima unor expresii discriminatorii şi xenofobe. În plus, în emisiune au fost utilizate imagini cu copiii Elenei, fără acordul părinţilor, fapt ce reprezintă o încălcare a drepturilor copiilor.

NTV Moldova sprijină libertatea cuvântului şi pluralismul de idei, însă atenționează că dezbaterile trebuie să se bazeze pe respectul reciproc, în cadrul Codului Deontologic şi nicidecum să nu incite la ură. Redacția NTV Moldova îndeamnă organizațiile profesionale de media să ia atitudine faţă de aceste derapaje şi să nu permită repetarea lor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.