Ziua Mondială a Apei, apa murdară este mai periculoasă pentru copii decât violenţa

Copiii sub 15 ani au şanse de trei ori mai mari să moară de boli din cauza lipsei apei curate şi a salubrităţii decât în violenţe în ţările aflate în conflict, a declarat vineri Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), transmite stiridinmoldova.md.

Cei mai vulnerabili sunt copiii mai mici de 5 ani, care au de 20 de ori mai multe şanse să moară de boli decât în violenţe, se arată într-un raport UNICEF, publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

Astfel, copiii mor de boli legate de diaree, precum holera, atunci când conflictul restricţionează accesul la apă curată, se arată în raport.

Cercetările au analizat consecinţele asupra sănătăţii a apei improprii consumului pentru copiii din 16 ţări aflate în prezent în conflict, între care Myanmar, Afganistan şi Yemen.

„În aceste conflicte – şi alte situaţii de urgenţă – furnizarea rapidă de apă curată şi salubritate reprezintă o problemă de viaţă şi de moarte”, afirmă raportul.

UNICEF a raportat 85.000 de decese provocate de boli diareice din cauza apei şi a condiţiilor de igienă improprii la copii în perioada 2014-2016, comparativ cu aproape 31.000 de decese din cauza violenţelor, citând Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.