Zinaida Greceanîi: Noi nu ne dorim destabilizări în țară, dacă guvernanții nu înțeleg acest lucru, atunci poporul va decide

Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a făcut apel la consolidare și dialog, și a îndemnat-o pe șefa statului, Maia Sandu, să dea dovadă că este președintele întregii țări și nu a unui partid politic.
Deputatul PSRM a calificat, la un briefing, drept persecuție politică reținerea fostului președinte al țării, Igor Dodon, președintele de onoare al PSRM. Greceanîi susține că actuala guvernare trebuie să consolideze societatea, dar să nu o dezbine.
”Lupta pentru putere se desfășoară în campania electorală. Mi-ași dori foarte mult să avem politicieni înțelepți, cei care ajung la guvernare, ca să guverneze cum se cade și să încerce să consolideze toată societatea”, a spus Greceanîi.
Potrivit președintelui fracțiunii BCS, în condițiile unei situații complicate și instabile la granițele țării, Moldova nu are nevoie de o luptă internă, iar PSRM a pledat și pledează în continuare pentru stabilizare și liniște în țară.
”Oare nouă ne trebuie o luptă internă politică? Când s-a început ceea ce s-a început în țara vecină, doamna președinte a invitat fracțiunea noastră pentru o discuție. Am avut o discuție foarte sinceră, noi am spus că nu vrem destabilizare, noi vrem ca în țara noastră să fie liniște, suntem o țară neutră și această neutralitate trebuie să o apărăm. Nu ne putem permite declarații nechibzuite, cu atât mai mult destabilizări, când oponenții politici sunt persecutați”, a declarat deputatul.
Zinaida Greceanîi i-a îndemnat pe reprezentanții guvernării la discuții. Parlamentarul a menționat că acum activitatea puterii trebuie să fie canalizată pe atenuarea crizei din țară, pe măsurile de susținere a oamenilor, dar nu pe destabilizarea situației.
”Noi trebuie să ne gândim cum să-i hrănim pe oameni, cum să funcționeze instituțiile, spitalele, școlile, dar să nu ne ocupăm cu aceste destabilizări politice. Nu noi ne-am dorit acest lucru. Dacă guvernanții nu înțeleg acest lucru, atunci poporul va decide. Indiferent câte procente a luat unul sau altul în campania electorală, este important că toți sunt cetățenii Republicii Moldova și niciun politician nu are dreptul și nu poate fi adevărul în ultima instanță. Nimeni nu i-a permis acest lucru, chiar dacă ai o majoritate parlamentară. Faceți mai întâi lucruri concrete pentru țara noastră și apoi faceți ordinea pe care vreți să o faceți, dar ordinea adevărată, nu ordine ca să persecuți pe cineva”, a spus Greceanîi.
Deputatul PSRM a atras atenția că ”sunt suficiente forțe politice din exterior care vor destabilizare în Republica Moldova” și a chemat conducerea țării și forțele politice să se consolideze pentru a nu admite acest lucru.
”Ne asumăm toată responsabilitatea pentru ceea ce va face opoziția. Noi comunicăm cu oamenii din țară. Facem apel la pace, calm și liniște. Toate forțele politice trebuie să se calmeze. Sunt suficiente forțe politice din exterior care vor destabilizare în Republica Moldova. Noi trebuie să ne consolidăm și acesta este rolul principal al președintelui țării. Nu este președintele unui partid politici, ci este președintele întregii țări”, a conchis liderul fracțiunii BCS din Parlament.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.