Zelenskii l-a numit în calitate de șef al administrației aparatului prezidențial pe consilierul său recomandat de către Kolomoiskii

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii l-a numit în calitate de șef al administrației aparatului prezidențial pe consilierul său în problemele juridice, care este și avocatul personal al oligarhului Igor Kolomoiskii, Andrei Bogdan. Ordinul a fost publicat pe site-ul prezidențial în data de 21 mai, transmite stiridinmoldova.md cu referire la telegraph.md.

Anterior, Bogdan a menționat că în cazul în care va fi promovat într-o funcție oficială, va pune punct activității sale de avocat. În calitate de candidat pentru această funcție, Bogdan a fost recomandat lui Zelenskii de către Kolomoiskii personal, transmite site-ul currenttime.tv

Printre membrii aparatului prezidențial, se regăsește și co-fondatorul studioului „Cvartal 95”, Serghei Șefir, dar și unul din scenariștii proiectului, Iurii Costiuc.

De menționat este faptul că Vladimir Zelenskii a semnat la data de 21 mai ordinul de dizolvare a Radei Supreme a Ucrainei. Totodată, au fost declarate alegeri anticipate pentru data de 21 iulie 2019.

Amintim că oligarhul Igor Kolomoiskii s-a întors din Ucraina la scurt timp de la alegerea lui Vladimir Zelenskii în calitate de președinte. Acesta s-a aflat în exil o perioadă de trei ani, din cauza unor conflicte cu legea, el fiind suspectat în fraude bancare și spălare de bani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.