Zece medici legişti din Chişinău, reținuți de ofițerii CNA, pentru acte de corupție

Zece angajaţi ai Instituției Medicale Sanitare Publice „Centrul de Medicină Legală” au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, în urma perchezițiilor efectuate în instituție. Aceştia sunt suspectaţi că, folosindu-se de situaţia de serviciu, ar fi organizat o schemă infracțională prin care ar fi dobândit ilicit bani, ce reprezentau plăți pentru serviciile de expertiză judiciară, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit materialelor cauzei, banii ar fi fost pretinşi pentru falsificarea rapoartelor de expertiză întocmite în legătură cu examinarea cauzei morții, iar aceste plăţi variau între 900 şi 10.000 lei, bani care nu erau contabilizați. Prin urmare, sumele indicate ar fi fost împărţite între ei, astfel cauzând prejudicii materiale instituţiei medicale.

Oamenii legii au constatat că, doar în perioada iulie – septembrie a acestui an, suma încasată de legişti s-ar fi ridicat la 327.000 de lei.

Pe acest caz, au fost pornite două dosare penale – pentru corupere pasivă şi escrocherie.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 15 ani de închisoare cu amendă de până la 500.000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii pe o perioadă de până la 15 ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.