YANDEX.TAXI susține șoferii infectați de coronavirus. Aceștia vor primi indemnizații din partea companiei

Serviciul Yandex.Taxi își extinde arealul de asistență financiară pentru șoferii partenerilor săi, afectați de coronavirus. De astăzi, programul de finanțare este disponibil și în Republica Moldova, iar fondul total, în țările în care serviciul este activ, e de peste 6 milioane de euro.

Programul de asistență financiară prevede indemnizații majorate pentru șoferii infectați cu coronarvirusul de tip nou, sau celor care au contactat cu bolnavi Covid-19 și se află în carantină. Ajutorul este valabil pentru șoferii tuturor companiilor partenere ale Yandex.Taxi, care utilizează serviciul în mod regulat și execută un anumit număr de comenzi pe zi.

Suma ajutorului financiar depinde de istoria comenzilor efectuate și presupune jumătate din venitul mediu zilnic acumulat în ultimele șase luni de activitate a șoferilor. Indemnizația va fi oferită pe un termen de 14 zile.

„Din cauza răspândirii coronavirusului și a măsurilor luate de autorități, oamenii ar trebui să stea acasă, dar uneori călătoriile pe distanțe scurte se pot dovedi imperios necesare, nemaivorbind de livrări. Șoferii conștientizează acest aspect și nu continuă să activeze doar pentru că trebuie, ci pentru că înțeleg foarte bine importanța și necesitatea serviciului pe care îl prestează. Sperăm că toți șoferii vor fi sănătoși, dar dacă totuși ei vor fi nevoiți să facă față bolii, noi îi vom susține”, notează Aram Sargsyan, directorul general al serviciului Yandex.Taxi în EMEA și CSI.


Pentru a aplica la programul de ajutor financiar, șoferii trebuie să acceseze serviciul de asistență Yandex.Taxi din aplicația de serviciu, să explice în scris situația în care se află și să anexeze fotografii cu documentele care le certifică starea.

Yandex.Taxi a fost lansat în Republica Moldova în anul 2017. Acum, serviciul este disponibil în 17 țări, sub brandurile Yandex.Taxi și Yango, inclusiv în țările baltice, Finlanda, România și Israel.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.