Vot de neîncredere Guvernului Recean – Ilan Șor cheamă Parlamentul să susțină această inițiativă

Ilan Șor a inițiat un vot de neîncredere față de guvernul condus de Dorin Recean, după ce Executivul și structurile subordonate, inclusiv Comisia pentru Situații de Excepționale, nu au luat măsurile adecvate pentru combaterea dezastrului. În consecință, câteva persoane au murit și sute oameni au fost blocați pe drumurile țării. Anunțul a fost făcut de către politicianul Ilan Șor pe pagina sa de socializare.

„Din cauza situației de urgență asociate intemperiilor și a incapacității autorităților de face față acestora, am decis să inițiem un vot de neîncredere Guvernului Republicii Moldova, condus de premierul Recean. Această moțiune va fi semnată în primul rând de colegii mei – deputați ai Partidului „ȘOR” și invităm toți parlamentarii de bun simț să susțină inițiativa”, menționează Ilan Șor.

Potrivit acestuia, incapacitatea Guvernului și a Comisiei pentru Situații de Urgență de a face față condițiilor meteorologice severe indică incompetența autorităților.

„Ce s-a făcut pentru ca să ajute oamenii în aceste condiții dificile? Postări pe rețelele de socializare și decizia de a închide școlile pe 27 noiembrie. Cetățenii nu au fost informați corespunzător despre calamitățile naturale, și nici nu au fost repartizate patrule pe drumuri, pregătite să salveze cetățenii, nici serviciile de urgență nu au reacționat corespunzător – nimic din toate acestea nu au fost organizate. Dar putea avea loc o informare corespunzătoare a cetățenilor! Vă reamintesc că autoritățile de la Chișinău au închis 12 (!) canale TV care nu le-au plăcut”, mai spune politicianul.

Ilan Șor a mai spus că în loc ca guvernarea să fie axată pe salvarea cetățenilor moldoveni, puterea este preocupată și reacționează rapid doar atunci când e vorba de lichidarea adversarilor politici, închiderea gurii presei care spune adevărul și discreditarea proceselor electorale asociate cu încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

„La intrarea în satul Coșcalia, doi cetățeni și-au pierdut viața – un bărbat de 63 de ani și o femeie de 64 de ani au murit, mașina lor era complet acoperită de zăpadă. Și toate acestea din cauza inacțiunii autorităților. Oamenii puteau conta doar pe ei înșiși, pe cei dragi și pe oamenii cărora le pasă de viața altora. Unde era Guvernul, unde era Comisia pentru Situații Excepționale? Este ca și cum nu există, atunci când cetățenii au nevoie de un ajutor real”, a mai spus liderul Partidului „ȘOR”.

Politicianul a  făcut un apel către toți reprezentanții forțelor politice cu orientare socială, pentru care grija față de oameni este prioritară, să susțină semnarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Recean, întrucât așa nu mai poate continua!

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.