Vladimir Socor: Statul este stat! Indiferent cine este la putere

Republica Moldova nu este un stat izolat pe plan extern. Pur și simplu marii jucători au de rezolvat problemele interne, cu care se confruntă din cauza crizei mondiale. Opinia a fost expusă de către analistul Jamestown Foundation, Vladimir Socor, într-un interviu pentru Europa Liberă.


„Republica Moldova nu este izolată pe plan extern. Altceva este că atât Washingtonul, cât și Berlinul, Bruxelles-ul și Moscova sunt fiecare în parte preocupați de politica internă, de crizele și problemele interne în asemenea măsură, încât ajung să neglijeze aspectele de importanță secundară ale politicii externe. Moldova n-a fost niciodată o prioritate pe lista priorităților niciunei mari capitale, acum este cu atât mai puțin o prioritate”, spune Socor.


Totodată, analistul Jamestown Foundation atrage atenția că unii politicieni de la Chișinău vorbesc despre izolarea Republicii Moldova pe plan extern cu bucurie și satisfacție.

„E o atitudine greșită!”, spune Socor.


“Indiferent ce credem despre președinție sau despre guvern, nu trebuie în niciun caz să ne dea satisfacție ideea izolării internaționale a Republicii Moldova. Statul este stat! Indiferent cine este la putere, statul este stat, interesele statului rămân, ele sunt permanente și noi nu trebuie să ne dorim ca liderii statului, indiferent cine ar fi ei, să fie izolați pe plan extern”, a conchis Socor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.