Vlad Batrîncea: Maia Sandu a mințit cetățenii pentru ca să ajungă la guvernare, în loc de libertate și viață mai bună a instaurat dictatura, cenzura, a adus sărăcie și foamete

Președintele Maia Sandu trebuie să-și dea demisia, a declarat Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la protestul organizat, vineri, în fața Președinției. Vicepreședintele Parlamentului susține că Maia Sandu a mințit cetățenii pentru ca să ajungă la guvernare, în loc de libertate și viață mai bună a instaurat dictatura și cenzura în țară, a adus sărăcie și foamete.

”Ați preferat să veniți cu procurorii peste opoziție în ajun de Paște. Rușine. Ați adus sărăcie și foame. Am venit să vă spunem rușine. Ați promis viață mai bună pentru pensionari, I-ați mințit. Ați promis programe de dezvoltare pentru sate, dar în realitate vreți să închideți primării. Vă aflați în această clădire pentru că ați promis libertate și democrație, în realitate ați adus cenzură și dictatura”, a declarat socialistul.

Batrîncea a menționat că în locul promisiunilor de a asigura o justiție corectă, Maia Sandu a preferat să se coalizeze cu hoții de miliarde și procurorii de buzunar.

Secretarul executiv al PSRM a criticat decizia guvernării de a prelungi starea de urgență cu scopul de a stopa protestele.

”Dar ei nu înțeleg un lucru că noi nu avem frică. Nimeni nu ne va împiedica să ieșim nici de 9 mai, nici la proteste, nici la Procuratură și nici la alte instituții subordonate Maiei Sandu. Ea dezbină societatea, ea este pericolul și noi vom opri toate aceste fărădelegi”, a spus Batrîncea.

Deputatul a criticat și afirmațiile Maiei Sandu legate de Panglica ”Sf. Gheorghe”, care în opinia președintelui trebuie să ajungă la coșul de gunoi al istoriei.

”La coșul de gunoi vor fi aruncați guvernanții care îngrădesc libertatea oamenilor, interzic măsuri în masă, interzic dreptul la libera exprimare și încearcă să închidă gura fiecărui cetățean”, a menționat parlamentarul.

Secretarul executiv al PSRM i-a amintit președintelui că ”de la guvernare la opoziție este doar un singur pas”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.