(Video) Un general din Ucraina susține că răpirea lui Ceaus nu s-ar fi realizat fără asistența serviciilor moldovenești

Un general din Ucraina susține că răpirea ex-judecătorului Nicolae Ceaus din Chișinău nu s-ar fi realizat fără asistența serviciilor moldovenești. Generalul-maior, Viktor Trepak, care a fost prim-adjunct al Serviciului de Securitate al Ucrainei între anii 2015-2016, a declarat, la un post local din Kiev, că o asemenea ”operațiune” nu putea să se producă fără implicarea structurilor moldovenești.

”Fără permisiunea forțelor de ordine ale acestei țări, acest lucru nu s-ar fi întâmplat. Sunt convins că fără implicarea structurilor moldovenești, asta nu ar fi reușit. O astfel de operațiune nu poate fi realizată fără asistența serviciilor locale”, a declarat generalul ucrainean.

Ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul Capitalei, în data de 3 aprilie. Presa de la Chișinău a scris că Ceaus a fost transportat în Ucraina în portbagajul unui automobil, care aparține ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

La 09 aprilie, la propunerea deputaților PSRM, Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a lui Ceaus. Din componența comisiei fac parte nouă deputați din toate fracțiunile parlamentare.

Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că trebuie să urmeze și sancțiuni, în cazul în care această comisie va stabili că Președinția și SIS au fost implicate în răpirea fostului magistrat ucrainean.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.