VIDEO// Tiraspolul a închis alte cinci posturi temporare de control la frontiera administrativă

Luni, în data de 27 iulie, Tiraspolul a închis alte cinci posturi de control, care au fost instalate pe perioada de carantină, în Zona de Securitate. La moment, din cele 31 de posturi mai rămân doar 11. Anunțul a fost făcut după întrevederea dintre președintele țării Igor Dodon și liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselskii.

„Vreau să remarc faptul că datorită unui dialog bun, care l-am avut în ultimele săptămâni, problema posturilor de control aproape că a fost soluționată, iar cetățenii vor putea să circule fără probleme”, a declarat Igor Dodon.

Krasnoselskii a explicat, la rândul său, că aceste posturi nu au fost instalate pentru a restricționa circulația oamenilor, dar pentru a preveni răspândirea virusului de tip nou COVID-19. “Odată ce va fi înregistrată o scădere a numărului de îmbolnăviri, aceste posturi vor fi lichidate”, a conchis Krasnoselskii.

În cadrul întrevederii au fost discutate și alte subiecte importante.

“Am discutat despre posibilitatea rezolvării unor probleme ce țin de sistemul bancar. Avem o decizie de principiu în ceea ce ține de deschiderea liniei de troleibuz de la Bender până la Varnița și cu suportul partenerilor externi vom reuși să ne mișcăm destul de repede pe această direcție. În ceea ce ține de dosarele penale – avem o concluzie cum trebuie să acționăm în continuare. Eu cred că acest dialog este foarte bun pentru cetățenii, care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului”, a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

La întâlnire, din partea Chișinăului, au mai participat reprezentanți din cadrul Aparatului Președintelui, viceprim-ministru pentru Reintegrare Cristina Lesnic,  șeful BNM Octavian Armașu, și secretarul de stat de la Ministerul Economiei Vitalie Tarlev.

Precizăm că aceasta este cea de-a șaptea întrevedere dintre președintele țării Igor Dodon și liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselskii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.