(VIDEO) Momentul în care Igor Dodon i-a înmânat ambasadorului SUA o scrisoare de protest

Igor Dodon i-a înmânat ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, o scrisoare de protest, în care sunt expuse acțiunile misiunii diplomatice americane inacceptabile practicilor dreptului internațional. Despre aceasta liderul PSRM a anunțat după ce a avut o întrevedere de lucru cu Hogan.

“În debutul discuției, din numele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, mi-am exprimat îngrijorarea în legătură cu imixtiunea factorilor externi în procesul electoral. În special, m-am referit la vizitele dlui Hogan la Comisia Electorală Centrală, în toiul campaniei electorale, care ar putea fi calificate ca tentativă de a influența procesele politice din Republica Moldova, ceea ce nu corespunde statutului diplomatului și încalcă art. 41 al Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, din anul 1961”, a anunțat Dodon.

Amintim că recent și președintele PCRM Vladimir Voronin a adresat o scrisoare deschisă către ambasadorul SUA prin care i-a cerut să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova.Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.