VIDEO // Ion Ceban: Așa vor arăta parcurile Chișinăului de mâine

Pentru reabilitarea şi amenajarea spaţiilor verzi vor fi alocate anual câte 150 milioane lei. Candidatu la funcția de primar al Capitalei Ion Ceban tratează această sumă ca o investiție în viitorul Chișinăului.

“Dezvoltarea Capitalei nu e posibilă fără programe, care să încurajeze tinerii să aleagă Chișinăul ca loc de viață pentru familia lor, iar spațiile verzi sunt o parte importantă din viața familiilor tinere”, consideră Ion Ceban.

În opinia sa, datorită Spațiilor Verzi frumoase Chișinăul a fost numit “Oraș verde”, însă primăria Chișinăului le-a ignorat insistent pe durata ultimilor decenii.

“Chiar dacă în Chişinău sunt multe parcuri şi grădini publice, oamenii nu pot beneficia de ele. Zonele verzi sunt în mare parte ne-îngrijite. Parcurile din Chișinău vor arăta așa cum arată parcurile din orașele mari bine gospodărite”, mai spune candidatul la funcţia de primar al Capitalei.

Suprafaţa totală a zonelor verzi din Chişinău este de 2922 ha. În Chişinău sunt 6 parcuri, mai multe grădini publice, parcuri-păduri, scuaruri și fâşii forestiere.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.