Video // Consătenii de baștină a lui Năstase sunt „pentru” referendumul inițiat de Vlad Plahotniuc

Pe finalul mandatului de guvernare a Partidului Democrat, echipa Telegraph a mers în satul de baștină a lui Andrei Năstase să întrebe oamenii cum s-a schimbat viața lor în ultimii doi-trei ani. Majoritatea locuitorilor de la Mândrești, raionul Telenești, spun că se văd schimbări pozitive, transmite stiridinmoldova cu referire la telegraph.md.

În localitate s-a reparat drumul spre școală și spital, drumul este de calitate bună, satul a fost gazificat, s-a pus iluminare stradală, sunt realizări care îi mulțumește pe oameni. Totodată ei spun că au beneficiat de reforma pensiilor, dar și de creșterea salariilor – așa cum a promis Guvernul Filip.

Cu toate că liderul Platformei DA se opune referendumului cu privire la reducerea numărului de deputați de la 101 la 61, oamenii din satul său susțin Reforma Parlamentului propusă de liderul PDM. „Mă gândesc că e bine să fie mai puțini deputați, nu mă deranjează că Plahotniuc a venit cu propunerea”, a spus un bărbat. „Eu aș zice să fie cinci deputați dar să fie în regulă, nu o sută și toți aiurea”, a spus alt bărbat. „Să fie 61, nu trebuie atât de mulți acolo (în legislativ)”, crede un alt sătean.

Un locuitor care lucrează paznic la școală spune că salariu său a fost majorat. „Eu aveam 1350, acum s-a mărit la 2300 de lei, sunt mulțumit”, a spus muncitorul. Și pensiile au crescut însă doar pentru oamenii care aveau mai puțin de 1500 de lei pe lună, la restul nu. „Nu Plahotniuc a mărit pensia, dar Guvernul Filip”, a punctat o femeie pensionară. „Mie nu mi-a mărit pensia că avem peste 2000 de lei, însă soției i-au mărit-o cu 10%”, a explicat un bătrân.

Întrebați ce cred despre partenera de alianță a lui Năstase, oamenii nu prea o văd pozitiv pe lidera PAS: „Maia Sandu e cumințică femeie, numai că trebuie s-o măritați voi la Chișinău… dacă ar avea familie ar fi oleacă mai bună la inimă”, a crede un bărbat. Cât despre Plahotniuc oamenii cunosc că Fundația Edelweiss face acte de caritate: „Face bine în țară, dă ajutoare la femeile care nasc…”, a declarat o femeie.

Share this Post!

Related post

0 Comment