VIDEO // Candu îl sfătuiește pe Năstase să asculte cetățenii și să le răspundă la întrebări

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu un mesaj pe Facebook pentru liderul PPDA, Andrei Năstase, care în ultimele zile a bruscat mai mulți cetățeni care i-au adresat întrebări incomode. Candu îl sfătuiește pe Năstase să îi asculte și să le răspundă la întrebări, indiferent dacă îi plac sau nu viziunile oamenilor, transmite stiridinmoldova cu referire la hotnews.md.

„Dragă Andrei, cetățenii întotdeauna au dreptate, indiferent dacă nouă viziunea lor sau criticile lor nu ne plac. Cetățenii întotdeauna au dreptate, iată de ce, așa, un sfat, prietenește, ca și concurenți electorali – ascultă cetățenii, răspunde-le la întrebări. Nu ai răspunsuri – cere-ți scuze și spune că ai să revii, dar nu-i ataca pe ei. Fiindcă noi facem politică pentru ei, pentru oameni. Și atunci, cu siguranță, această țară va fi mai bună mâine, decât astăzi”, a spus Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a mai atras atenție asupra limbajului de ură, promovat de către exponenții blocului ACUM.

„Politica în Republica Moldova trebuie să fie una curată. Voi ne atacați de fiecare dată, vorbiți despre persoane, criminalii, oligarhii, unul, al doilea, al treilea, să-i alungăm din țară, să le tăiem gâtul, să-i spânzurăm și așa mai departe. Acesta nu e un limbaj pe care îl așteaptă cetățenii Republicii Moldova și cu siguranță acesta nu este un limbaj pe care să se bazeze politica viitorului în această țară. Dacă ești de părere că altfel trebuie de făcut politica, probabil, ai greșit și trebuie să-ți cauți altă ocupație”, a mai spus președintele Parlamentului.

Recomandările lui Andrian Candu vin după incidentul de la o întâlnire electorală a lui Năstase din raionul Criuleni. Liderul PPDA s-a enervat la culme în momentul în care i-a fost pusă o întrebare incomodă și a fost pe punctul de a părăsi sala.

„Poate mai răpundeți la niște întrebări și apoi vă duceți?”, l-a îndemnat, insistent, localnicul.

În acel moment, liderul PPDA s-a ridicat nervos de pe scaun și s-a apropiat amenințător de cetățeanul care i-a pus întrebarea. ”Vă rog să respectați acești oameni!”, a început să urle Năstase, după care a încercat să rupă telefonul din mâinile altui sătean, care filma incidentul penibil.

Share this Post!

Related post

0 Comment