Victor Nichituș: Dezvăluirile lui Platon despre afacerile lui Plahotniuc ar putea provoca o adevărată explozie în politica moldovenească

Veaceslav Platon nu aruncă vorbe în vânt, chiar dacă profilul său este unul controversat, iar dezvăluirile sale despre afacerile lui Plahotniuc ar putea provoca o adevărată explozie în politica moldovenească. Este opinia jurnalistului Victor Nichituș, exprimată într-un articol publicat pe blogul său. În editorialul citat, autorul pornește de la apariția în spațiul public moldovenesc a unei înregistrări audio, în care se presupune că figurează președintele Igor Dodon și primarul capitalei, Ion Ceban.

“Această noutate vrea să schimbe agenda de discuții lansată de Platon. Ceea ce înseamnă că el nu a aruncat doar simple vorbe în vânt și că are documente solide și extrem de sensibile, nu numai despre Plahotniuc, dar, probabil, și despre toată clasa politică din Republica Moldova. Repet, toți politicienii opoziției au știut că Platon a fost condamnat ilegal și au tăcut. Probabil, au preferat să îl știe departe de spațiul public. Explicația cea mai simplă este și cea mai probabilă: în eventualitatea existenței unor dovezi solide prezentate de Platon către justiție, și în cazul în care se va cere, fracțiunile PAS și PPDA vor vota pentru ridicarea imunității unor deputați”, scrie Victor Nichituș.

În opinia sa, ciocnirea de interese dintre Plahotniuc și Platon va fi fierbinte și cu scântei, iar acestea vor da foc clasei politice moldovenești. “Mai toate partidele au avut legături, pe diferite interese, cu cei doi. Nouă ne va fi mai ușor de ales”, conchide Nichituș.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.