Veste BUNĂ! Programul „Prima Casă” va fi extins de către Guvern

Proiectul care prevede extinderea programului “Prima Casă” va fi aprobat de Guvern săptămâna viitoare. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu la ședința Colegiului Ministerului de Interne, unde a fost prezentat raportul de activitate al MAI pentru 2019,transmite stiridinmoldova.md

Șeful Executivului a oferit câteva detalii despre noile prevederi. “Pentru polițiști, medici, pedagogi, care vor activa în sectorul rural și în centrele rationale va fi compensare în cadrul programului Prima Casă de 100 %.”, a spus Chicu.

Premierul a explicat că astfel Guvernul încearcă să oprească exodul moldovenilor.

„Vrem să venim cu acțiuni care poate parțial vor rezolva problemele ce țin de locuința polițiștilor”, a explicat premierul.

Guvernul a pregătit un proiect, care prevede extinderea programului „Prima Casă”. Potrivit documentului, vârsta eligibilă pentru doritorii de a beneficia de program va crește de la 45 la 50 de ani, iar contribuţia iniţială va fi de numai 5% din costul creditului.

Potrivit ministerului Finanțelor, până în prezent, prin intermediul programului au fost procurate 4042 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,019 miliarde lei, iar suma totală a garanțiilor active este de 1,009 miliarde lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.